Ηλεκτρικά & Υβριδικά μοντέλα αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Η τεχνολογία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανατρέχει στην αρχή της αυτοκίνησης, ωστόσο η καθιέρωση τους, ως μια ελκυστική εναλλακτική των αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης, είναι σχετικά πρόσφατη. Η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται πλέον ταχύτατα στη μαζική υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης, λόγω του ανερχόμενου ενδιαφέροντος των καταναλωτών, αλλά και λόγω της αυστηροποίησης του κανονιστικού πλαισίου για τις εκπομπές ρύπων και τον περιορισμό των ντιζελοκίνητων οχημάτων.

Ήδη διατίθεται στην αγορά μια ευρεία γκάμα σύγχρονων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τα οποία εκτός από τα περιβαλλοντικά οφέλη για τις πόλεις μας και τον πλανήτη συνολικά, προσφέρουν στο χρήστη μοναδική οδηγική απόλαυση με ασυναγώνιστες επιδόσεις και επιτάχυνση, εντελώς αθόρυβη λειτουργία και μεγάλη εξοικονόμηση στο κόστος χρήσης λόγω της ασύγκριτα χαμηλότερης τιμής του ηλεκτρισμού έναντι των υγρών καυσίμων (για την Ελλάδα το μέσο κόστος ρεύματος για 100 χλμ. είναι περίπου 1,3 Ευρώ), των απαλλαγών από διάφορα τέλη και φόρους και του χαμηλού κόστους συντήρησης (τα service είναι κατά μέσο όρο έως και 60% φτηνότερα από αυτά ενός συμβατικού αυτοκινήτου).

Στην Ελληνική αγορά τα σύγχρονα μοντέλα ηλεκτρικών αυτοκίνητων άρχισαν να διατίθενται το 2014 και η γκάμα τους εμπλουτίζεται συνεχώς, καθώς όλο και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες δίνουν μεγάλη έμφαση στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων. Οι πιο διαδεδομένες κατηγορίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι τα επαναφορτιζόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρίες και τα υβριδικά επαναφορτιζόμενα, που διαθέτουν τόσο μπαταρίες όσο και κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Πλήρως ηλεκτροκίνητα μοντέλα διαθέσιμα στην Ελλάδα

Πλήρως ηλεκτροκίνητα μοντέλα διαθέσιμα στην Ελλάδα

Υβριδικά επαναφορτιζόμενα μοντέλα διαθέσιμα στην Ελλάδα

Υβριδικά επαναφορτιζόμενα μοντέλα διαθέσιμα στην Ελλάδα

Fortizo Card

Ανανέωση Χρόνου Φόρτισης

Top Up your Card